Обвиненията срещу наркобригадата не били балон

Обвиненията срещу наркобригадата не били балон

Прокуратурата разполага с анонимни и защитени свидетели срещу групата за разпространение на наркотици, която бе разбита преди ден. Това съобщи във вторник прокурор Магдален Маринов, който наблюдава делото. От първоначално единадесетте задържани обаче обвинения ще бъдат повдигнати само на шестима, тъй като срещу останалите не са събрани достатъчно доказателства.

Свилен Николов, Цветан Миленов – Църи, Владимир Иванов, Васил Христов, Асен Китанов и Васил Бекиров ще отговарят за организирана престъпна група, за разпространение на наркотици и нанасяне на средни и тежки телесни повреди – чупене на крайници и рязане на уши.

Полицията продължава да издирва и ръководителите и създателите на групата Христофорос Аманатидис – Таки и Христо Вартерян – Исуса както и още двама от членовете ѝ – Любомир Костадинов и Александър Пацов, добавиха от държавното обвинение.

"Този път наистина обвиненията, които са повдигнати, не са един балон. Събирани са много активно гласни и писмени доказателства, включително и чрез специални разузнавателни средства. Така че мисля, че обвинението ще издържи", заяви Маринов.

Той отказа да назове конкретни случаи на осакатени от бригадата хора, тъй като животът на пострадалите щял да бъде застрашен.

Преди ден МВР съобщи, че единадесетте задържани били дилъри на ниско равнище освен Цветан Миленов и Асен Китанов. Сега обаче от прокуратурата твърдят, че всички са нависоко в йерархията, а не са улични дилъри.

Според информация на Mediapool основният свидетел срещу групата е Мирослав Пелтеков – Пелтека, за когото полицейски източници твърдят, че е сред разпространителите на хероин в София и работи за хасковлията Кръстьо Кръстев – Маймуната.

Той пък е смятан за основния контрабанден играч на митница "Капитан Андреево". По непотвърдена информация показания са дали още хората около Димитър Вучев – Демби и дребният люлински бандит Иво Истилянов – Буземеца.

Мерките за неотклонение на шестимата обвинени ще бъдат гледани в сряда, когато ще стане ясно дали "балонът" все пак няма да се спука.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?