Обвинителният акт за "Килърите" ще бъде готов до 4-5 месеца, обеща Цветанов

Обвинителният акт за престъпната група "Килърите" ще бъде готов до 4-5 месеца, обеща в събота в Плевен вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него, процесът се бавел заради разпита на нови свидетели:

"Нека да отчитаме каква е равносметката от операцията и на "Килърите", и на "Наглите", и на "Октопода", каза Цветанов, цитиран от БНР.

"За "Наглите" от момента, в който беше неутрализирана тази група, ние нямаме никакво отвличане с такъв почерк. От момента, в който бяха задържани "Килърите" се доказа тяхната съпричастност към пет поръчкови убийства. Хубавото, може би, и убедителните доказателства, които се събират, е, че за първи път имаме събрана цялата група, като започнем от поръчителя, от организатора, от изпълнителя и от всички помагачи, които са били съпричастни към тези действия, но имаме постоянно разпитани нови лица. Това е част и от така удължаването на окончателното приключване на разследването и внасяне на обвинителни актове", каза още Цветанов.

Според вътрешния министър оправдаването на братя Галеви и освобождаването от ареста на Златомир Иванов - Баретата, нямало да обезвери служителите на МВР.

Споделяне

Още от България