Обвиняем за подкуп полицай излиза от ареста

Обвиняем за подкуп полицай излиза от ареста

Обвиненият във взимане на подкуп от 850 лв. полицейски служител бе освободен от ареста. Мотивите са влошеното му здраве и липсата на опасност да се укрие, съобщи БГНЕС. Не стана ясно с какви доказателства разполагат разследващите, тъй като съдът засекрети заседанието. 

Полицаят от София С. Благунов бе арестуван по подозрение за получен рушвет, съобщиха по-рано от прокуратурата. Районният инспектор е задържан на 17 август, след като гражданин се оплакал, че му е поискан подкуп от 850 лв. Срещу тези пари служителят обещал да не му връчва призовка за глоба заради шофиране с превишена скорост. По този начин щяла да изтече давността и нарушителят да се отърве от санкцията.

"Служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина", пише в съобщението на прокуратурата.

Полицаят бе задържан за 72 часа преди съдът да го изпрати под домашен арест. Срещу него е започнало разследване подкуп, получен чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение.

В момента в МВР върви кампания срещу корупцията. Служители на специализираната дирекция "Вътрешна сигурност" обикалят граничните пунктове, раздават листовки на гражданите и ги питат дали полицаи са им искали пари.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?