Обвиняемият за убийството на Вероника Здравкова остава в ареста

40-годишния Илиян Здравков, който е основен заподозрян за убийството на студентката Вероника Здравкова. Снимка: БТВ.

Окръжният съд във Велико Търново остави в ареста 40-годишния Илиян Здравков, който е основен заподозрян за убийството на студентката Вероника Здравкова. Той беше задържан преди три дни, а после направи и пълни самопризнания пред съдия.

В понеделник пред съда Илиян Здравков каза, че е признал за убийството, защото върху него е било упражнено насилие. "Приличам ли ви на убиец?" и "Биха ме", бяха изреченията, които задържаният успя да отрони пред медиите. В отговор на въпрос кой го е бил, той каза, че това е някой си Йоско.

Илиян Здравков е осъждан шест пъти, а последната седма присъда – за грабеж на 18-годишно момиче – все още не е била влязла в сила.

Според събраните данни от полицията той е убил 23-годишната студентка Вероника на 28 февруари във Велико Търново, докато е чакал влака за Горна Оряховица.

Той е видял момичето да излиза от мебелния магазин, който се намира на 200 метра от гарата. Здравков е решил да я проследи, ударил я с тесла многократно и след това ѝ взел дамската чанта, сочат данните на МВР. После завлякъл тялото в реката и се качил на влака до Горна Оряховица.

Влакът е пристигнал по разписание в 19.37 ч., а в 19.42 той вече опитвал да използва дебитната карта на жертвата си на банкомата в гаровата сграда. Данните от системата Борика обаче били получени в МВР едва на 5 март заради почивните дни. Ден след това Илиян Здравков е арестуван.

Споделяне

Още по темата

Още от България