Обвиняемият за убийството в Студентския град е бил трезвен

Единственият задържан и обвинен за убийството на 19-годишния Марио Данчев в Студентския град е бил напълно трезвен, съобщи в четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов.

Марио Данчев бе убит при скандал и сбиване в стая в общежитие в Студентския град в ранните часове в сряда. Четирима 19-годишни младежи се сбиха, трима от които след солидно почерпване. Четвъртият, който се оказа, че е бил нападнат и предизвикан от останалите, е арестуван за убийството на Марио.

"Това лице от Добрич е бил с 0% съдържание на алкохол в организма и той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край", коментира МВР шефът по отношение на Илко Радев.

"Колегите работиха много усилено заедно с наблюдаващия прокурор и това, което прокурорът е преценил е, че това е лицето, към което трябва да се повдигне обвинение за 72 часа. Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи още министърът.

Той отново каза, че проблемът с агресията сред младите не е приоритет на МВР, а на родителите, които трябва да възпитават по-отговорно децата си.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото. В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", обясни Цветанов.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?