Обвиняемият за убийството в Студентския град пуснат под гаранция

Нападателят на Багата Даниел Стефанов остава в ареста

Илко Радев, арестуван за убийството на 19-годишния Марио Данчев в Студентския град в сряда, бе освободен в петък срещу гаранция от 1000 лева, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

От държавното обвинение са преценили, че няма опасност 19-годишният студент да се укрие или да попречи на разследването. Той е обвинен за умишлено убийство, причинено чрез превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

При разследването е установено, че в стаята на студентското общежитие са били четирима души, които са се сбили. Трима – братята близнаци Марио и Мартин и техен 23-годишен приятел, и тримата от Перник, са се нахвърлили да бият Илко, който се е отбранявал. При сбиването са нанесени множество удари, като всички участници в него са имали телесни наранявания. То обаче доведе до смъртта на Марио, намушкан от Илко с кухненски нож.

Единственият от четиримата Илко е бил трезвен, останалите са били добре почерпени, което вероятно е довело и до агресията им.

Също в петък Софийският градски съд реши Даниел Стефанов - Дъмпела да остане за постоянно в ареста. Той бе задържан също за побой и за това, че е намушкал с нож самбиста Благой Иванов – Багата. Инцидентът стана на 26 февруари рано сутринта в столично нощно заведение. Оттогава Багата е в болница в тежко състояние.

Пред съда показания дадоха двама приятели на задържания Стефанов. Те твърдят, че той сам се е похвалил пред тях, че е намушкал спортиста. Стефанов сам се предал на полицията и е
поискал да бъде подложен на детектор на лъжата.

Според версията на задържания, Благой Иванов отишъл на масата на Стефанов и подхванал с него разговор, който прераснал в разпра. Съдия Петър Гунчев реши да остави Стефанов в ареста, въпреки че няма опасност обвиняемият да се укрие. Магистратът взе това решение, защото има достатъчно данни да се предполага, че той е извършил престъпление и има реална опасност да извърши и друго.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Споделяне

Още от България