Обявени за концесия са плажовете "Албена“ и "Ривиера“

Плажън на Албена си търси стопанин

Търсят се концесионери на морските плажове "Албена" и "Ривиера", които да се грижат за пясъчните ивици и да печелят от предлаганите услуги, срещу което трябва да плащат на държавата минимално годишно възнаграждение съответно от близо 1.6 млн. лв. и малко над 319 хил. лв. Това реши правителството  на редовното си заседание в сряда. В съобщението обаче не се посочва за колко години са дават плажовете за частно управление.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие и размерът на минималното годишно концесионно заплащане е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика.

Новите стопани на двата плажа трябва да осигурят водното спасяване, да обезпечат прилежащата акватория, да предлагат здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес.

Концесионерите ще бъдат избрани според предложеното на държавата възнаграждение и оферираните цени за ползване на чадъри и шезлонги от плажуващите.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?