Обзървър се шегува с имота на Симеон в Боровец

Британският Обзървър публикува в приложението си за туризъм статия за България. Репортер на вестника, посетил страната ни, отбелязва колко ниска е пакетната цена за желаещите да карат ски в Боровец, иронизирайки, че за няколко лева повече може да се живее като цар, предаде ББС. Шегата е свързана с факта, че репортерът е бил смаян от имота на българския премиер Симеон Сакскобургготски в Боровец.

Резиденцията "Царска Бистрица" и горите в Боровец, са внушителна част от имотите, които бившият цар Симеон си върна, докато е министър-председател.

Журналистът описва хотел "Рила" в курорта, като останка от комунизма, със стотици стаи, широко лоби, огромни стаи и тераси, но със стар и очукан душ, издаващ странни звуци и разкъсана завеса на банята.

Репортерът описва и най-дългата опашка за лифта, която бил виждал в живота си и такситата, които се възползват от това, предлагайки курс до пистите.

Положителното в статията на Обзървър, освен мнението, че в България е много евтино и че храната е добра, е прогнозата, че ако София се пребори за домакинството на Олимпийските игри през 2014 г., Боровец ще бъде основното място за ски и сноуборд-състезания.

В началото на септември три министерства получиха конкретни задачи по изготвянето на концепцията, след като под патронажа на премиера Симеон Сакскобургготски частно-общинският проект за развитието на Боровец бе "осиновен" от правителството.

Официалната мотивация на един от говорителите на проекта "Супер Боровец" - областният управител Олимпи Кътев бе, че курортът е важна част от кандидатурата на София за зимните олимпийски игри през 2014 година. Уличеният в съгласие за корупция шеф на Българския олимпийски комитет и временно отстранен от МОК Иван Славков също е в инициативния комитет по проекта.

Спортният министър Васил Иванов Лучано заяви преди дни, че със завършването на Банско, изграждането на "Супер Боровец", развиването на Пампорово и разширяването на летище София България поглежда сериозно към кандидатурата си за домакин на зимните Олимпийски игри.

Споделяне

Още от България