Обжалването на присъдите срещу "Пуси райът" отложено

Московският градски съд отложи разглеждането на въпроса за отменяне на присъдата срещу трите участнички в пънк групата "Пуси райът", осъдени на две години лишаване от свобода за  хулиганство в столичния храм "Христос Спасител", предаде ИТАР-ТАСС.

Касационната жалба ще бъде разгледана на 10 октомври, тъй  като една от осъдените - Екатерина Самуцевич, се отказа от  адвокатите си поради "несъвпадение на позициите". Така съдът уважи искането ѝ за отвод на защитата. Самуцевич подписа документа, разтрогващ договора ѝ с адвокатите, в съдебната зала.

Запитана от съдията къде точно позициите ѝ не съвпадат с тези на защитата, тя отказа да отговори. "Не съм длъжна да ви го казвам сега", добави тя. По думите ѝ тя има нов защитник, но още не е подписала споразумение с него. Тя отправи молба новият ѝ адвокат да бъде извикан в съда.

През август Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина бяха осъдени на две години затвор за хулиганство и подбуждане към религиозна омраза, защото през февруари изпяха антипутинска "пънкарска молитва" в катедралата "Христос Спасител" в Москва.

И трите млади жени от "Пуси райът" бяха представлявани на процеса от Виолета Волкова, Марк Фейгин и Николай Полозов.

Споделяне

Още от Свят