Очаква се 20% ръст на руските туристи у нас

С поне 20 процента повече руски туристи у нас през тази година прогнозира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който представя българското участие в провеждащото се в Москва международно туристическо изложение "Интурмаркет”.

Според него подобно увеличение на туристите от Русия е възможно заради няколко причини. На първо място той постави решението на Министерския съвет за признаването на шенгенските визи и за български, увеличаването на полетите на назначените превозвачи и отварянето на пазара за всички руски чартърни компании, които искат да летят до България.

 

"Това ще доведе до намаляване на цената на самолетния билет, като за предстоящия летен сезон тя вече е с около 50 евро по-ниска. Друга важна стъпка е откриването на още шест визови центрове на територията на Русия, освен сегашните осем”, посочи Маринов.

 

По думите му до два месеца в Москва ще заработи български туристически офис, а есента ще стартира още една масирана рекламна кампания на руския пазар.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?