Очаква се ново отлагане на делото срещу българките в Либия

Процесът срещу петте български медецински сестри и палестинския лекар, обвинени, че са заразили умишлено със СПИН либийски деца в болницата в Бенгази , се подновява във вторник в Наказателния съд в Триполи. Това съобщи в предварителен материал за делото Франс прес, цитирана от БТА.       

Процесът започна на 11 май и заседанията се организират на всеки 15 дни по искане на адвокатите на защитата. На последното заседание на 20 юни адвокатът на българките Осман Бизанти поиска от съда да му даде необходимото време, за да призове 26 свидетели на защитата. Все още обаче това не му било разрешено. "Очакваме заседанието отново да бъде отложено и да бъде подновено след 14 дни, когато ще бъдат изслушани 14 нови свидетели", посочи Бизанти пред АФП.

Задържаните през 1999 г. медицински сестри и палестинският лекар бяха осъдени на смърт на 2004 г. в Бенгази по обвинение, че са заразили със СПИН 426 либийски деца. Те обаче обжалваха присъдата и през декември миналата година Върховният съд на Либия реши да бъде организиран нов процес срещу тях, припомня агенцията.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?