Очаква се предизвестен арест на шеф на агенция

Шефът на Държавната агенция за бежанците Светослав Мичев най-вероятно е човекът, за когото Бойко Борисов съобщи в пред БНТ, че ще бъде арестуван, пише в неделя в. "24 часа".

Тези дни е имало сериозни проверки в агенцията за бежанците и са констатирани доста злоупотреби. Плащано било за оборудване, което никога не било монтирано, имало и други прегрешения.

Нямам какво да кажа, ще се въздържа от коментар, казва пред вестника Мичев. Той обаче потвърдил, че в петък в агенцията е имало проверка по закона за обществените поръчки.

Светослав Мичев е назначен за шеф на агенцията от Сергей Станишев на през май 2006 г.

Той е дългогодишен председател на областната организация на БСП в Русе. Преди 1989 г. е известен като писател и сценарист. Дипломиран кинодраматург.

По негови сценарии са филмите "Дишай, човече" и "Синът на Мария", които са хитове в началото на 80-те.

После е депутат във Великото народно събрание, в 37-ото и 36-ото НС, шеф на пропагандата в БСП. Редовен участник е в сбирките на кръга "Монтерей".

Преди години бе приближен и на покойния премиер Андрей Луканов. В публичния регистър е декларирал спестявания от 222 000 лв., апартаменти в София, Русе и Габрово и земя, разказва изданието.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?