Очакваме Колин Пауъл през септември в България

Във връзка със 100-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ, у нас се очаква да пристигне държавният секретар на САЩ Колин Пауъл. Това обяви днес говорителят на МВнР Любомир Тодоров. Честването е на 19 септември и Пауъл принципно е приел поканата. Все още обаче не е ясна точната дата на неговата визита. От американска страна са обяснили, че тя ще зависи от международната обстановка и са помолили, при евентуално по-драстично развитие на събитията, България да прояви разбиране към евентуално отлагане на посещението на държавния секретар на САЩ, стана ясно от думите на говорителя на външно министерство.

Тодоров обясни още, че посещение в САЩ тази година ще направи и председателят на парламента Огнян Герджиков, но датата на неговата визита също все още не е уточнена.

Издаване на специална пощенска марка, юбилеен медал и организирането на телемост София - Вашингтон между политици и политически анализатори са част от нещата, планирани за честването на стогодишнината от установяването на дипломатическите отношения със САЩ.

Споделяне

Още от България