Очакват се задръствания и тежък трафик по време на вота

Очакват се задръствания и тежък трафик по време на вота

Придвижването по магистралите и пътищата ще е затруднено в неделя, става ясно от съобщението агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Очаква се тогава да се завърнат пътуващите за тридневния уикенд. В опит да се облекчи трафикът, ще бъде спряно движението на тирове от обяд до 20 ч.

Струпване на коли най-вероятно ще има отново на магистрала „Хемус”, където продължават ремонтите на виадукти.

В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно предвижване в участъците с ремонт на АМ „Хемус“ и поради това шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване и да не предприемат рискови изпреварвания. Обновяването на виадуктите и на тръбата за София на тунел „Витиня“, изграждани преди повече от 30 години, е наложително и трябва да бъде направено, за да се пътува след това по-удобно и безопасно”, пише в съобщението на АПИ.

Ремонти има не само на „Хемус”. На магистрала „Тракия” се ремонтира на три места.

Заради очаквания засилен трафик, ще има временна организация с по две ленти за движение в посока София. Алтернативният маршрут на магистрала „Тракия” към Бургас е Подбалканският път, а на „Хемус” в посока Монатан и Видин – проходът „Петрохан” и Искърското дефиле, посочват от АПИ.

Споделяне

Още от България