Одитите на министерствата изместиха заседанието на кабинета

Одитите на министерствата изместиха заседанието на кабинета

Първото редовно заседание на служебното правителство ще се проведе през следващата седмица, съобщиха от правителствената информационна служба.

Причината за промяната на графика е извършването на проверки за състоянието на министерствата, както и време за допълнително съгласуване на проектите за нормативни актове, подготвени от кабинета на Бойко Борисов, е посочено в съобщението.

При предаването на властта Бойко Борисов призова Герджиков да бъде направена ревизия по министерствата и ако има нещо, което е притеснително да се предаде на прокуратурата за проверка. Герджиков обеща да не му "скършва хатъра" и изрази надеждата, че няма да излязат много лоши неща.

Редовните заседания на правителството през последните години се провеждаха всяка сряда, а до лятото на 2009 г. - всеки четвъртък. Бойко Борисов промени денят, след като стана за първи път премиер с аргумента, че в четвъртък се провеждат сесиите на Столичния общински съвет и не иска те да остават в сянката на правителствените решения.

Към момента не е ясно дали Огнян Герджиков ще промени деня на редовните заседания на правителството.

Според Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, министър-председателят може да разпореди промяна в графика на редовните заседания.

На извънредно заседание в понеделник правителството взе решенията, свързани с основните приоритети на кабинета – подготовката за провеждане на парламентарните избори на 26 март и преразпределението на функциите, свързани с новата му структура.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?