Огледи и допълнителни аварийни екипи за качествен ток на изборите

Проверка на всички съоръжения, от които избирателните секции се захранват с електричество, както и на всички обекти, свързани с провеждането на вота извършва доставчикът на ток в Западна България ЧЕЗ. Снабдителят в Югоизточна България ЕВН пък е осигурил допълнителни дежурни екипи в областните градове проблемните населени места, а аварийните групи ще са в повишена готовност да реагират възможно най-бързо при спиране на електрозахранването. Това съобщиха двете електоразпределителни предприятия, очаква се подобни мерки да обяви и операторът на мрежата в Североизточна България.

 

Така ЕРП-ата ще спазят призива на служебния премиер Марин Райков от началото на април към тях да осигурят качествен ток за изборите, за да не гърмят копирните машини. От МВР обаче решиха да се застраховат и обявиха, че в местата, където има проблеми с електрозахранването, ще се осигурят агрегати за производство на електроенергия.

 

ЧЕЗ ще осигури 53 дежурни екипа и 112 служители в деня на вота, а при нужда има готовност за ангажиране на допълнителни екипи. Вече са спрени всички планови прекъсвания в Западна България в периода от 8 май до 14 май.

 

“Ние сме създали необходимата организация и сме взели всички мерки за нормалното протичане на изборния ден, така че гражданите да имат възможност безпрепятствено да гласуват“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

От ЕВН припомниха, че имат денонощно работещи диспечерски центрове за управление на мрежата, която постоянно следи и контролира работата на съоръжения от системата на компанията. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване, отбелязва дружеството.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?