Оглеждат се изборните секции за проблеми с електрозахранването

Оглеждат се изборните секции за проблеми с електрозахранването

Заради предстоящите в неделя местни избори и провеждане на националния референдум се извършват превантивни огледи на избирателните секции за състоянието на електрозахранването им, съобщиха електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" в четвъртък.

Трите компании имат готовност и да мобилизират допълнителни аварийни екипи в случаи на евентуални инциденти с електрозахранването по време на вота.

От ЕВН съобщиха, че са предприели подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции, а от ЧЕЗ посочиха, че техни служители извършват оглед на всички съоръжения, от които се захранват избирателните секции и обектите, свързани с провеждането на изборите. Дружеството ще преустанови временно и планираните, оперативни превключвания за периода от 8 часа на 23 октомври до 8 часа на 27 октомври 2015 г.

"Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при аварийни ситуации, за да могат българските граждани да упражнят спокойно своето право на избор“, казва в съобщението Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане” в "ЧЕЗ Разпределение България".

В изборния ден, за осигуряване непрекъснатостта на захранването на обслужваната от ЧЕЗ територия, в постоянна готовност ще са над 300 обучени екипи. 32 от тях в столицата. При нужда още над 50 аварийни екипи може да се включат за по-бързото отстраняване на тежки, аварийни ситуации. Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства, посочват от дружеството.

От "Енерго-Про" съобщиха, че са осигурени допълнителни дежурства на технически персонал през изборния ден. Екипите са снабдени с необходимото оборудване и им е проведен извънреден инструктаж. В градовете, където има по-голям брой изборни секции, са осигурени допълнителни екипи. Организирани са дежурства и сред оперативния ръководен персонал, който да координира работата на екипите при извънредни ситуации, допълниха от дружеството.

Споделяне

Още от Местни избори 2015

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?