Огнян Димов спечели европейски турнир по покер и взе чек от 543 700 евро

Българинът победи 591 играчи във френския град Довил

Огнян Димов

Българинът Огнян Димов спечели европейски турнир по покер и получи чек за 543 700 евро. Това е една от най-големите суми, взети до момента от българин, както и първата шампионска титла от EPT за страната ни в Европа.

25-годишният търновец победи 591 играчи от 43 на турнира от European Poker Tour (EPT) на PokerStars, който се проведе във френския град Дoвил.

"Не мога да обясня как се чувствам. Много съм щастлив. Успях да обсъдя някои от покер стратегиите с приятелите си, но също така ми вървеше", каза след успеха Димов.

През цялото време той беше подкрепян от българския номер едно до момента - Димитър Данчев и от финалиста ни от EPT във Виена – Симеон Найденов.

European Poker Tour във Франция продължи 11 дни, а общият награден фонд достигна 2 841 600 евро.

Очаквано преобладаваха френските състезатели – 242, които събраха около 40% от него. До финалната маса достигнаха 8 играчи, сред които и румънецът Дани Парлафес, директен конкурент на българския състезател, който си тръгна от турнира с 338 700 евро.

Освен с трофей и наградата за първото място, Димов се сдоби и с луксозен часовник за над 5000 евро.

Димов играе в PokerStars от 2009 г. насам, като участва във всички значими турнири. През март ще се включи в следващото голямо събитие, което ще се проведе в Малта от 17 до 28 март.

Споделяне

Още от Спорт

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?