Огнян Донев с ново обвинение за данъчни измами и гаранция от 500 хил. лева

Огнян Донев с ново обвинение за данъчни измами и гаранция от 500 хил. лева

Бизнесменът Огнян Донев, част от чиито офиси бяха претърсвани преди два дни е с ново обвинение за данъчни престъпления в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" от 500 000 лева. Това съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Гаранция от такъв порядък беше наложена само на собственика на "Литекс" Гриша Ганчев, но по-късно тя бе намалена на 300 000 лв.

Донев е изпълнителен директор на "Софарма", председател на най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и съсобственик в "Медийна група България – холдинг" заедно с Любомир Павлов.

Преди месец на Павлов и Донев им бяха повдигнати обвинения за пране на пари. На двамата бяха определени мерки за неотклонение парична гаранция – по 50 000 лева.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал, възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество – 44% от акциите в медийната група.

Обвиненията срещу тях бяха повдигнати по сигнал на бившия им съдружник Христо Грозев, който се оплака, че те са присвоили неговия дял от медийната група, издаваща вестниците "Труд" и "24 часа".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?