Огнян Герджиков: НДСВ е ковачницата за кадри на кабинета на Трифонов

Огнян Герджиков: НДСВ е ковачницата за кадри на кабинета на Трифонов

Предложението на Слави Трифонов за министър-председател в лицето на Николай Василев е възможно един от най-добрите избори, заяви проф. Огнян Герджиков, който бе политик и председател на парламента при управлението на НДСВ, след като лидерът на "Има такъв народ" обяви проектосъстава на правителството си.

Финансистът Николай Василев бе вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" на НДСВ и ДПС, а след това министър в кабинета на Тройната коалиция (БСП, НДСВ, ДПС).

"Николай Василев е един изключително подготвен експерт. Той е високообразован, човек с поглед за нещата и замах. Василев също така е изключително работоспособен. Неговата кандидатура е едно много добро попадение за премиер", коментира пред БГНЕС проф. Герджиков, който бе и служебен премиер през 2017 г.

Проф. Герджиков заяви, че хората, които са предлагали кандидатурите на Ради Найденов за външен министър и на Любомир Дацов за министър на икономиката, имат "нюх за кадрите и хората".

Ради Найденов и Любомир Дацов също бяха в кабинета "Сакскобургготски".

"Ради Найденов е много подготвен дипломат с поглед върху международната политика. Той би бил един прекрасен външен министър. Любомир Дацов е великолепен финансист. Много добри попадения. От БГНЕС научавам, че той е включен в екипа. Това е една приятна изненада", заяви проф. Герджиков.

Според него НДСВ се е превърнало в ковачница за кадри на предлагания кабинет.

"НДСВ имаше много добри кадри и само липсата на политически опит ни попречи да се задържим по-дълго на власт. Имахме много качествен състав и това се потвърждава с включването на хора от НДСВ в евентуалното бъдещо управление, защото не можем да бъдем категорични към днешна дата, че това ще е кабинетът, който ще бъде гласуван", обобщи проф. Огнян Герджиков.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?