Огнян Герджиков получи орден “Стара планина”

Президентът Георги Първанов награди в понеделник с орден "Стара планина" - първа степен бившия председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. Той получава най-високото държавно отличие “за изключително големите му заслуги към България и по повод 60-та му годишнина”.

“Радвам се, че Герджиков го има за българската политика”, каза Георги Първанов. “В това трудно време, в което българските политици не успяха да защитят очакванията и в което не без основание има твърде много нихилизъм,  Герджиков е от българските политици, които със своята почтеност и последователност запазиха високо нивото и се опитват да защитят авторитета на българската политика, за което съм му специално признателен”, посочи Георги Първанов.

Огнян Герджиков заяви, че приема държавното отличие преди всичко като признание за работата на 39-то Народно събрание. “Този парламент свърши огромна и изключително важна работа, за да стане България член на НАТО и да подпише договора за присъединяване към Европейския съюз”, отбеляза той.

Споделяне

Още от България