Огнян Кулишев е новият управител на ВиК Пловдив

инж. Огнян Кулишев

"ВиК" Пловдив има нов управител - инж. Огнян Кулишев, съобщиха от "Български ВиК Холдинг".

Кулишев е бивш главен инженер на ВиК Пловдив преди Спартак Николов да го оглави през 2015 г. Тогава той напуска дружеството заради несъгласие с политиката за развитие.

Сега Кулишев се връща начело в момент, когато ВиК Пловдив започна изпълнението на мащабен воден проект за 137 млн. лв.

Ръководството на холдинга ще разчита новият управител да продължи усилията на предходното ръководство и да представи програма за развитието на дружеството, ключови цели за енергийната ефективност, намаляване на загубите и подобряване качеството на предоставяните услуги за гражданите на Пловдив и областта, се казва в съобщението.

Огнян Кулишев има 25 години стаж във "ВиК" Пловдив. Той е завършил Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС) в София специалност "Водоснабдяване и канализация" с профил "Мрежи и съоръжения" с образователна-квалификационна степен "магистър-инженер".

От юли 1986 до юни 1990 г. е заемал длъжността проектант във ВиК ЕООД – Пловдив. Занимавал се е с проектиране на ВиК мрежи и съоръжения.

От 1990 до 2006 г. последователно е заемал длъжностите "Началник район Южен - Пловдив", "Началник район Изток - Пловдив", "Началник район Север - Пловдив" във ВиК Пловдив.

От юли 2006 до юни 2015 г. е назначен за ръководител ПТО и главен инженер на Пловдив и Пловдивска област във ВиК Пловдив.

От ноември 2016 до май 2019 г. е експерт по ВиК към "Воден цикъл" в община Асеновград.

От февруари до август 2020 г. е ръководител проект ",Воден цикъл" на Пловдив и Стара Загора в строителната компания "Европейски пътища".

В периода 1994 - 1997 г. е бил управител на ЕТ "Водан", която се е занимавала с изпълнение на водопроводни и канализационни мрежи, а в периода юни 2015 - юни 2016 г. е бил технически ръководител на строителна фирма "Завет" в Пловдив.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?