Оградите от пл. "Славейков" изчезват, пуска се и фонтанът, но ремонтът продължава

Площ "Славейков" в ремонт, сн. БГНЕС

Строителните огради на площад "Славейков", който е в ремонт, ще бъдат премахнати до края на деня, за да се улесни преминаването на пешеходците, съобщиха от Столична община.

На площада, както и в цялата централна зона на реконструкциите, продължават довършителни работи според забележките на строителния надзор.

По договор строителите трябва да са готови до края на месеца, припомнят от общинската администрация.

Фонтанът на пл. "Славейков" вече е открит и предстои да бъде пуснат, до седмици ще бъде монтирана пейката "Славейкови", както и още 15 пейки от лят камък. Те ще са в композиции от по 4.

Първоначалните им места бяха променени, след като се оказа, че са прекалено близо до трамвайните релси и пречат на преминаването на пешеходците покрай тях. Освен каменните пейки трябва да бъдат поставени и дървени такива. Те ще са пред сградата на Столичната библиотека, но ще бъдат сложени, след като приключи ремонтът на фасадата ѝ.


Пейките по пл. "Славейков" трябва да бъдат преместени, както и да бъдат сложени още. Сн. Mediapool

Още преди няколко месеца на площада бяха поставени и нови перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар. Броя на търговците обаче ще по-малък в сравнение с преди ремонта.

По ул. "Солунска" вече са монтирани новите велостоянки и пейки.

Обновяването на площад "Славейков“ е част от ремонта на ул. "Граф Игнатиев", ул. "Солунска", пл. "Гарибалди" и градината пред църквата "Св. Седмочисленици". Прави се от фирмата "Джи Пи Груп". Ремонтът тече от началото на май 2018 г.


Перголите, под които ще е книжният пазар. Сн. Mediapool

В рамките му трябваше да бъдат обновени и улиците "Цар Шишман" и "6 септември". Техният ремонт обаче остава за догодина, след като "Топлофикация-София" се сети, че иска да подмени топлопроводи под тези участъци.

Споделяне

Още по темата

Още от България