Ограничава се движението по магистрала "Люлин"

Без ремонти в почивните дни на прохода Владая

Ограничава се движението по магистрала "Люлин"

До 10 октомври се ограничава движението по магистрала "Люлин" заради обезопасяване на скатове. За сметка на това обаче през почивните дни няма да има ремонти през прохода Владая, за да може да се изтегли трафикът в западна посока от София. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

За аварийното обезопасяване на скатове по магистрала "Люлин" се ограничава движението в посока Благоевград в участъка след тунел "Мало Бучино". Това е отсечката от 5-ти до 11-ти километър на магистралата. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София до 10 октомври, е посочено в съобщението на АПИ.

Целта на предприетите спешни дейности е обезопасяване на скатовете от падащи камъни, които застрашават живота и здравето на пътуващите, както и повишаване безопасността на движението.

За улеснение на трафика в този участък от магистрала "Люлин" има две ленти за пътуващите от Перник към София, а в неделя - 8 октомври, от 12 часа ще има две ленти от София към Перник.

С цел по-бързото и удобно пътуване в събота и неделя няма да има ремонти на първокласния път София - Перник в прохода Владая.

Ремонтът на отсечката между "Черния кос" и контролния пункт "Владая" завърши предсрочно днес, съобщиха от АПИ.

Следващият етап от предвидените строителни работи в участъка от Александров мост до "Черния кос" ще започнат от 10 октомври (вторник).

Пътната агенция е изискала от пътноподдържащите дружества да работят с пълна мобилизация, за да може планираните дейности да завършат в максимално кратък срок.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?