Ограничава се движението през прохода "Шипка" в събота

Ограничава се движението през прохода "Шипка" в събота

В събота - 25 август от 8 до 20 часа се ограничава движението през прохода "Шипка", заради честванията на 141-та годишнина от Шипченската епопея, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Транзитният трафик ще се пренасочва през Проход на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. За пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на автомобилите ще се пренасочва към Прохода на Републиката по маршрута - път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж" (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?