Ограничават движението на тирове по празниците и в почивните дни

Ограничават движението на тирове по празниците и в почивните дни

Агенция “Пътна инфраструктура” ограничава движението на тирове по празниците и в почивните дни по първокласните и част от второкласните пътища. Това се прави с цел да се гарантира по- висока безопасност на пътя, е посочено в съобщението на АПИ.

 

Изключение ще се прави само за камионите, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Ограничението за предпразничните и последните празнични дни е за 30 април и 6 май, 23 и 26 май, 5 и 8 септември 2013 г. от 14 до 20 часа.

За дните петък и неделя от 28 юни до 15 септември 2013 г. ограничението в петък ще е от 18 до 22 часа, а в неделя от 14 до 20 часа.

Забраната се отнася за всички пътища първи клас, както и за второкласните участъци Дебелец – Гурково, Бургас – Царево, Оряхово – Мизия, Пловдив – Смолян, Симитли – Гоце Делчев и Добрич – границата с Румъния.

Забраната се отнася за тежкотоварни автомобили над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?