Ограничения за тировете по натоварените пътища от 16 до 20 часа

Ограничения за тировете по натоварените пътища от 16 до 20 часа

Днес – 2 март от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по магистралите и натоваренитe пътни направления.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътищата, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", съветват от АПИ.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите

път I-1 Видин – Ботевград;

път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

път I-5 Русе - Велико Търново;

път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

път II-18 Околовръстен път София;

път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив - Смолян;

път II-99 Бургас - Царево.

Движението на камиони над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден 6 март (неделя), от 14 до 20 часа.

Забраната не важи за тирове превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес до 16:30 часа и утре - 3 март, от 8 до 14 часа ще има две ленти за движение в посока София – Перник.

На 6 март (неделя) от 10 до 16:30 часа в същия участък отново ще има по две ленти за движение в посока Перник - София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

На 3 март за тържествата на връх Шипка между 8 и 14:30 часа ще бъде ограничено транзитното преминаване на автомобили през Шипченския проход. Това е първокласния път Габрово - Шипка – Казанлък, като ограничението се отнася и за двете посоки.

Транзитният трафик ще се насочва през Прохода на Републиката по следния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката – Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - "Прохода на Републиката" и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж" (път I-5 с път I-6).

Ограничението в движението през Шипченския проход не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?