Ограничено е преминаването през проходите "Рожен" и "Превала"

Жълт код за значителни валежи е обявен в 13 области на страната

Ограничено е преминаването през проходите "Рожен" и "Превала"

Временно е ограничено преминаването през проходите "Рожен" и "Превала" заради силен снеговалеж, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Натрупаната снежна покривка е 22 см. Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян трябва да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия, предупреждават от АПИ.

В момента 25 машини почистват и обработват настилките по републиканските пътища в района.

Поради силния снеговалеж и снегопочистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен" и "Превала".

Пътната агенция апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен за 13 области от централна и източна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Валежите се очаква да достигнат от 25 до 30 литра на квадратен метър, а на места и до 50 литра на квадратен метър. В районите с надморска височина над 1000 - 1100 метра дъждът ще се примесва със сняг.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?