Огромни задръствания заради асфалтиране на Е-79 край Благоевград

Сн. БГНЕС

Огромни задръствания се образуваха в петък на ГП Е-79 на изхода на Благоевград в посока Симитли заради асфалтиране на пътното платно, съобщи БГНЕС.

Заради образувалите се тапи, недобрата комуникация между сигналистите, близо час самосвалът с асфалт не можа да пробие предизвиканото задръстване, за да достави сместа, очаквана от работниците и техниката, разказва кореспондент на агенцията.

Ремонтът започна към 8 часа тази сутрин на изхода на Благоевград в посока Полигона и Симитли. Асфалтира се лентата в посока Симитли.

При бензиностанцията на самия полигон се подготвяше за асфалтиране и насрещната лента. Пропускателният режим се осъществяваше от сигналисти на самата пътноподдържаща фирма „Водно строителство”, а техниката бе на Агромах. Още сутринта към 9.10 часа на един от самосвалите прегряха гумите, образуваха се задръствания.

Най-кошмарни станаха тапите между 10 и 11 ч. Натрупалите се автомобили се пропускаха на дълги етапи от 10-15 минути, вследствие на което се образуваха огромни колони и от двете страни.

Самият самосвал с асфалт, очакван към 10.15, пристигна в 11.15 часа.

Споделяне

Още от България