Огромно задръстване заради реконструкцията на Лъвов мост

Снимка: БГНЕС

Започналото изграждане на кръстовище на две нива на Лъвов мост в столицата предизвика в понеделник сутринта сериозно задръстване в района, предаде БГНЕС.

Задръстване има на ул. "Цар Симеон", ул. "Св. Св. Кирил и Методий", бул. "Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра. От неделя е затворено северното пътно платно на бул. "Сливница".

Заради започналия ремонт се забранява влизането на коли по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев". Движението на превозни средства се организира двупосочно в южното пътно платно на бул. "Сливница".

Включване на движението в южното пътно платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено е преминаване през площад Лъвов мост напречно на бул. "Сливница".

Общата стойност на проекта за кръстовище на две нива е 22 млн. лева. Заради намаляването на платната от три на две при кръговото движение са спестени пари, които ще бъдат заделени за цялостен ремонт на бул. "Мария Луиза" от Лъвов мост до Централните хали. Срокът за изпълнение е октомври т.г., като първият етап ще продължи 85 дни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?