Охранители нападнаха на магистрала ”Тракия” репортер и оператор на Нова телевизия

Издирват се петима мъже, работещи в охранителна фирма, които се укриват

Охранители нападнаха на магистрала ”Тракия” репортер и оператор на Нова телевизия

Репортер и оператор на ”Нова телевизия” са били засечени и нападнати от охранители на автомагистрала ”Тракия” в петък вечерта.

Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. То е извършено малко след 22.00 часа в петък вечерта на 146-ия километър на магистрала ”Тракия”.

Репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев пътували към Стара Загора. Огнян изпреварил лек автомобил, когато го застигнала черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветнала, като в този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича. Двете коли препречили пътя им така, че спрели цялото движение по магистралата.

”През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

”Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в Нова телевизия. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа Мария Милкова.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон, защото момчетата явно притеснени, че Мария може да ги е снимала ѝ взели телефона. Самоличността на нападателите е изяснена, но все още не са задържани.

”Извършват се активни издирвателни мероприятия по задържането им, но лицата се укриват. Това са охранители към фирма, които са използвали служебни автомобили”, съобщи за Нова телевизия зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

Петима души са обявени за общодържавно издирване. Досъдебното производство се води за хулигански действия, извършени при управление на МПС. Ще бъде повдигнато обвинение и за нанесени телесни увреждания, отново с хулигански мотиви, тъй като не са били провокирани. Заради отнемането на мобилния телефон на Мария Милкова има и обвинение за извършен грабеж чрез употреба на сила.

"Прокуратурата не проявява никаква толерантност към подобни действия и извършителите ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона”, заяви Димитър Беличев.

По данни на полицията към настоящия момент тези лица нямат криминални регистрации, не са и осъждани. Наказанието за хулиганство при управление на МПС е лишаване от свобода до 5 г., а за грабежа – затвор до 10 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България