Охранителят, изчезнал с 1.5 млн. лв., ще бъде издирван чрез Европол и Интерпол

Охранителят, изчезнал с 1.5 млн. лв., ще бъде издирван чрез Европол и Интерпол

Започнала е процедура по обявяване за издирване чрез Шенгенската информационна система на 33-годишния Георги Енев, който избяга с 1.5 млн. лева, съобщи Дарик радио, като се позова на пловдивската полиция.

Предстои той да бъде обявен за издирване и чрез Интерпол, тъй като съществува голяма вероятност да е напуснал страната, въпреки че към момента няма такива категорични данни, потвърдиха от прокуратурата.

Все още не е ясно имал ли е съучастник Енев и как той е успял за кратко време да прехвърли парите, които тежали 150 кг. В бързината си охранителят е забравил 17 000 евро в инкасо автомобила, потвърдиха от полицията.

Двама свидетели са видели как Георги Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си опел "Кадет" на улица "Петрова нива" в Пловдив, съобщава Дарик.

Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му е открита в служебния бус. Според запознати Георги Енев, който от близо две години е разведен, е имал много приятелки. Последната е била студентка. Всички са разпитани. От прокуратурата отказват обаче да разкрият дали е говорил с някоя от тях преди да извърши удара.

Има данни, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си. Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер. След това изчезнал в пресечките на бул. "Никола Вапцаров" в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Докато колегата му го чакал с дюнерите, Енев спрял до собствения си опел, предварително паркиран на ул. "Петрова нива", прехвърлил чувала с парите и оставил бронирания джип насред улицата с работещ двигател. Друг шофьор, който не можел да излезе от затворената улица, се обадил на тел. 112 и тогава бил даден сигнал за тревога.

Енев успял да стигне до Храбрино, където отново сменил автомобилите. Край селото е открит автомобилът му, а вътре полицаите са намерили и мобилния му телефон.

Охранителят не е бил въоръжен по време на бягството. При претърсване на района на Храбрино, където в понеделник бе открит автомобилът му с кучета, следата е изчезнала преди хижа "Академика".

Разследващи твърдят, че Георги Енев, който е бивш командос и запален планинар, знае как да се покрие в балкана. Предполага се, че той е добре оборудван и е взел със себе си всичко необходимо. Все повече се потвърждава версията, че е действал сам.

Четвърти ден няма никаква информация за това къде е в момента пловдивчанинът. По всяка вероятност, ако той е напуснал държавата, това не е станало с личните му документи.

Споделяне

Още по темата

Още от България