Охранителят със задигнатото инкасо остава в ареста, парите са неоткриваеми

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Георги Енев, задигнал 1.5 милиона лева от инкасов автомобил на фирмата, в която работеше като охранител. На заседанието си в неделя магистратите постановиха най-тежката мярка с мотивите, че може да се направи предположение, че той е извършителят на престъплението, за което е заподозрян, както и че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокатът на Енев Георги Кутрянски поиска по-лека мярка "домашен арест". Той изтъкна факта, че клиентът му се е предал сам.

Георги Енев се предаде на 5 юли в Окръжната прокуратура в Пловдив, след като се укриваше от полицията в продължение на две седмици и бе обявен за общонационално издирване.

След съдебното заседание Енев отказа всякакви коментари пред медиите, единствено заяви, че е объркан.

Според прокурора по делото Дилян Пинчев парите, откраднати от Енев на 22 юни от управлявания от него инкасов автомобил, са неоткриваеми, тъй като не са били описани.

Освен това се разбра, че родителите на Енев са предали 25 хиляди лева на разследващите, за които прокуратурата отказва да коментира дали са част от откраднатата сума.

Разследващите продължават да работят по всички версии, едната от които е, че Енев е имал съучастник, другата версия е, че крадецът е имал поръчител. Проверява се и версия, според която Енев се е укривал на морето.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?