Около 40 бюра по труда се обновяват с евросредства

Лиляна Павлова и Деница Николова подписаха подследни два договора за обновяване на бюра по труда с европари

Около 40 бюра по труда се обновяват със 5.5 млн. лв. по оперативна програма “Регионално развитие”, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова във вторник при подписване на последните два такива договори за финансиране по програмата.

От средствата до момента са разплатени едва 59 хил. лева, показва справка в информационната система за еврофондовете ИСУН. Те са платени за ремонтите на бюрата по труда във Видин и Шумен, които са приключили, каза Деница Николова, ръководител на управляващия орган на оперативната програма. По думите ѝ до месец ще бъдат направени и окончателните плащания по двата проекта, които са на обща стойност около 400 хил. лв.

 

По останалите 18 договора за 38 бюра по труда договорите бяха сключени през ноември 2011 г. и ремонтите трябва да приключат до януари 2014 г. По тях не е плащано нищо, показва справка в ИСУН.

 

Един от последните договори по схемата за ремонта на бюрата по труда в Нова Загора, Плевен, Перник и Самоков беше сключен днес с Агенцията по заетостта. Стойността на договора е за над 709 хил. лв. Обновлението на тези сгради е възможно заради икономисани средства по време на търговете за ремонт.

 

При нова икономия на средства ще бъде сключен договор и за обновление на бюрата по труда в столичните райони “Сердика” и “Възраждане”, каза Деница Николова. 

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?