Около 40 мигранти са спасени в Ламанша на Коледа

Около 40 мигранти са спасени в Ламанша на Коледа

Британските и френските власти съобщиха, че около 40 мигранти са били спасени във водите между Южна Англия и Северна Франция в деня на Рождество Христово, съобщи Асошиейтед прес.

Френската морска префектура заяви, че малка гумена лодка с повреден двигател била засечена вчера край брега на Кале. Полицейски хеликоптер, наблюдаващ района, насочил спасителен влекач към бедстващите мигранти.

Осем мигранти, включително две деца, чиято националност не се посочва, били открити на борда и предадени на британските власти.

Властите отбелязват, че напоследък се наблюдава рязък скок на опитите на мигранти да прекосят Ламанша от Франция до Англия с малки лодки.

Британското вътрешно министерство заяви, че служители от граничната охрана са реагирали на пет отделни инцидента с лодки в английски води през вчерашния ден, с около 40 пасажери, твърдящи, че са от Ирак, Иран и Афганистан.

Според съобщението на Хоум офис мигрантите, спасени от френския влекач, са били девет, а не осем.

Френската морска префектура уточнява, че когато лодката била забелязана, по първоначална оценка на борда имало девет души, но когато екипажът на влекача стигнал до тях, били открити само осем. 

Споделяне

Още от Свят