Около 80 000 автомобила влизат в София в последния почивен ден

Столичната полиция впрегната да пази засиления трафик, баловете и футболен мач

Около 80 000 автомобила влизат в София в последния почивен ден

Около 80 000 автомобила се очаква да влязат в София в последния от поредицата от четири почивни дни, съобщиха от "Пътна полиция".

В следобедните часове трафикът на входовете на София започна да се увеличава. На светофарите в кв. „Горубляне”, на разклона за кв. "Панчарево" и на Околовръстния път на София движението се регулира, за да не се образуват задръствания.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 часа до 20 часа ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Оттам напомнят, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".

Във вторник ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-и километър на "Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното към столицата.

Натоварено е движението в района на Кресненското дефиле и пътен възел "Симитли".

От Агенция ”Пътна инфраструктура“ са създали необходимата организация за справяне с по-интензивния трафик, като от 14 часа е влязла в сила забраната за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни участъци каквито са автомагистрала ”Струма“, Главен път Е-79 и второкласен път – 19 в района на Благоевградска област. Целта на забраната е да се осигури по-лесното изтегляне на леките автомобили, уточни дежурният служител. Ограничението ще бъде в сила до 20 часа. Интензивен е и трафикът в двете посоки на ГКПП - Кулата.

Голямото прибиране съвпада и с футболния мач за Купата на България между отборите на ЦСКА и "Монтана", заради което също има създадена специална организация на движение около Националния стадион "Васил Левски". Движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в частта около националния стадион ще бъде затворено за автомобили след 17.00 часа.

Заради засиления трафик след празниците и охраната на спортното мероприятие е впрегнат ресурса на цялата столична полиция, съобщиха от МВР.

Допълнително за утежняването на трафика в София ще допринесат и абитуриентските балове.

"При всички училища, които са ни заявили, че имат балове през днешния ден, ще има полицейски екипи, които ще организират движението на автомобилите", съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.
Тенев заяви, че през вчерашния ден са санкционирани около 46 абитуриенти, които са нарушавали правилата за движение по пътищата. "Това са млади хора, които се показват от прозорците и люковете на автомобилите", поясни той.

Споделяне

Още от България