Окончателно 10 г. затвор за катастрофата край Бяла

Окончателна присъда от 10 години затвор и 12 години забрана да шофира е постановил ВКС за Синан Алиев, който бе признат за виновен за смъртта на 18 души и нараняването на други 11 при катастрофата край гр. Бяла, когато миналия декември автобус се обърна в реката. Това предаде БТА в неделя, позовавайки се на източници от съда.

Алиев е осъден да плати и разноските по делото.На първа инстанция Русенският окръжен съд даде на Алиев 12 години затвор и 15 години лишаване от правото да шофира. Великотърновският апелативен съд на втора инстанция намали присъдата на 10 години лишаване от свобода и 12 години забрана да шофира, която обаче е потвърдена от последната инстанция.

Синан Алиев коментира пред БТА, че все още не може да осъзнае присъдата си и че тя не е справедлива, защото вина за инцидента имал и шофьорът на автобуса, който падна през моста. Според адвоката му е прикрита и вината за устройството на пътя. Инцидентът стана на 7 декември 2006 г., когато камионът, управляван от Алиев, пълен с жито и при слизане по наклон удря градски автобус, пълен с хора, прибиращи се от работа. От удара превозното средство на единствената градска линия падна в реката.

Споделяне

Още от България