Окръжна прокуратура Пловдив ще преповтори обвинението срещу Ванко 1

Окръжна прокуратура Пловдив ще преповтори обвинението срещу рапизпълнителя Иван Главчев - Ванко 1, Петър Главчев и Димитър Рачелов на 12 септември, съобщи БТА.

Срещу Ванко 1, баща му и братовчед му са повдигнати обвинения за принудително склоняване към проституция, трафик на жени зад граница и укриване на данъци в особено големи размери. Срещу Ванко 1 има обвинение и за притежаване на незаконно оръжие.

Окръжният прокурор Андрей Атанасов уточни, че няма нови обвинения, а процедурата се налага заради изискването на Окръжния съд с обвинителния акт да се запознаят и майките на Иван Главчев и Димитър Рачелов, конституирани като защитници. Прокурор Атанасов допълни, че ако в петък обвиняемите и защитата им се явят, до една седмица прокуратурата ще бъде готова и ще внесе в съда отново обвинителния акт.

Повтарянето на действията на Окръжна прокуратура са по разпореждане на Окръжния съд, след като върна делото за преразглеждане, потвърди и адвокатът на обвиняемите Иван Радичев. Получихме призовките днес и гарантирам, че всички ще се явим на 12 септември в прокуратурата, допълни юристът.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?