Окръжният прокурор на Сливен е починал от инфаркт

Окръжният прокурор на Сливен Пейчо Хитов е починал от масивен инфаркт на миокарда, съобщи БТА. Хитов е починал внезапно на 3 март, съобщиха информационни сайтове в Сливен в четвъртък.

Смъртта е настъпила в 18.45 ч. в сряда. Пейчо Хитов паднал изведнъж и въпреки реанимационните дейности, извършени от екип на Бърза помощ, починал.

Прокуратурата първоначално образува досъдебно производство, тъй като смъртта е настъпила при неизяснени обстоятелства и става въпрос за окръжен прокурор, който е бил във видимо добро здраве и не е имал съществени оплаквания. Назначената експертиза обаче доказва, че причината за смъртта е инфаркт.

Пейчо Хитов стана окръжен прокурор през 2004 година, а миналата година бе преизбран за втори петгодишен мандат след като кандидатурата му бе внесена лично от главния прокурор Борис Велчев. Преди това полк. Хитов е бил началник на военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Той бе потомък на сливенския войвода Панайот Хитов. Неговата съпруга Диана Хитова бе депутат от Коалиция за България в предното народно събрание.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?