Окръжният съд във Велико Търново проверява изборните резултати от балотажа

Състав на Великотърновския окръжен съд днес даде ход на административно дело по жалба на коалиция "Обединена левица", с която се оспорва резултатът от втория тур на изборите за кмет на Велико Търново, предаде БТА.

Жалбоподателите настояха да се изясни по време на съдебното дирене разликата от 1240 гласа, явяваща се в справка на Общинската избирателна комисия /ОИК/ до ЦИКМИ за избирателната активност към 19 часа на балотажа и официалния протокол на ОИК за резултатите от гласуването.

Защитата на коалиция "Ред и бъдеще за Велико Търново" и на ОИК настоя жалбоподателите да конкретизират посочените в жалбата нарушения по време на гласуването, които биха променили вота на избирателите.

Магистратите приеха представените като доказателства по делото 30 чувала с изборни книжа от секционните избирателни комисии, протоколите от всичките 130 избирателни секции и протокола с решение за избран кмет на Общинската избирателна комисия.

Съдебното заседание продължава с ръчно преброяване на бюлетините и пликовете, както и със сверка на данните по изборните книжа.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?