Октай Енимехмедов остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) отхвърли в понеделник искането на Октай Енимехмедов, който на 19 януари нападна с газов пистолет бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, да бъде освободен от ареста.

Заседанието по мярката му за неотклонение бе проведено при закрити врата, тъй като сред материалите по делото има доказателства, добити чрез специални разузнавателни средства.

Тъй като тя бяха предмет на обсъждане в пледоариите на обвинението и защитата, съдът прочете определение, с което засекрети заседанието.

Енимехмедов бе арестуван преди почти шест месеца, след като по време на националната конференция на ДПС излезе на трибуната и насочи газов пистолет към главата на Доган. Нападателят натисна няколко пъти спусъка, но изстрел така и не бе произведен.

Първоначално бургазлията бе обвинен в едро хулиганство и закана с убийство, но впоследствие квалификацията на обвинението му бе изменена в опит за убийство.

Причина за това станаха резултатите от комплексна съдебно медицинска и балистична експертиза, според които уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход, когато пистолетът е толкова близо до черепа, предната половина на шията и в лявата част на гръдния кош.

Споделяне

Още по темата

Още от България