Октай прогнозира предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2004 г.

Независимият депутат Осман Октай прогнозира в Сливен, че предсрочни парламентарни избори може да има през пролетта на 2004 г. Според него местните избори ще бъдат спечелени предимно от независими кандидати, защото хората, които сега "недоволно мърморят под мустак", ще дадат своя пореден наказателен вот срещу партиите.

Осман Октай обясни, че Демократичното крило също ще заложи на независими кандидати и ще се бори за спечелване на изборите в 26 общини с преобладаващо турско население.

Основните усилия ще бъдат насочени в областите Разград и Шумен с по пет общини, Благоевград и Кърджали по четири, Силистра - две, Смолян и Бургас - една и др. В останалите общини, където имат свои привърженици, ще бъдат подкрепени кандидати с дясноцентристка ориентация.

Октай нарече решението на парламента за продажбата на "Булгартабак" "нагла гавра с държавата и институциите" и заяви, че дружеството ще последва съдбата на авиокомпания "Балкан".

След местните избори тази есен Демократичното крило на Осман Октай има намерение да инициира провеждането на национален форум, на който да бъде обсъдено по-нататъшното развитие на ДПС.

Според него в този представителен форум трябва да вземат участие около 5-6 хиляди души, сегашното ръководство на ДПС, депутати, кметове и други участници на различни нива във властта, хора от НДПС и Демократичното крило, за да не се допусне в следващия парламент българските турци да се окажат без свои представители.

По БТА

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?