Оли Груева: Боршош беше вреден за НДК

Оли Груева, сн: БГНЕС

Мирослав Боршош беше вреден за НДК, коментира Оли Груева, бивш втори изпълнителен директор на двореца, назначена по времето на министър Вежди Рашидов, който е бивш принципал на НДК. По-рано Рашидов заяви, че Груева първа сигнализирала институциите за злоупотребите в Националния дворец на културата.

"Грешката беше, че той (Боршош) се хвърли наведнъж в създаването на много театрални пространства, които не поддържат репертоари, до един са на загуба", коментира Оли Груева във вторник пред БНР.

"НДК е търговско дружество, което се е самоиздържало през годините и което ние, като ново ръководство тогава заварихме с една солидна сума от финансови средства – по банки и по депозити, които много бързо се стопиха", каза тя.

"Има едни дела, свършени от г-н Боршош – самопроизвел се будител на годината, вдъхновител на годината, носител на промяната и всичко останало – каквото не се е сетил, не се е самовъзпроизвел. Той е сътворил тези дела, бидейки толкова гениален, има едни документи, които ще докажат това или онова, и оттук нататък аз съм абсолютно убедена, че разследващите органи - прокуратурата, правителството, дори премиерът, които в последните месеци водят добра кампания срещу непрозрачността, злоупотребите и срещу т.нар. призрак на съмненията за нередности, ще си свършат работата", заяви Груева.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров каза, че сигналът за нарушения в НДК е подаден в ДАНС от бивш служител на двореца, без да назове кой точно. Именно след сигнална справка от ДАНС през февруари т.г. (по време на служебното правителство), прокуратурата твърди, че е започнала разследване за неправомерно изразходване на средства, отпуснати целево за ремонта на НДК за европредседателството.

Споделяне

Още по темата

Още от България