Олимпи Кътев пресметна кошчетата и пепелниците за ГКПП Калотина

Областната управа на София област внася проект в регионалното министерство за "облагородяването" на граничния пункт Калотина. В проекта е записано, че на ГКПП-то трябва да има 41 нови контейнера, 100 кошчета за смет, 6 големи пепелника за пушачите и 2 контейнера за хартия.

Това обяви при посещението си на граничния пункт в понеделник областният управител на София област Олимпи Кътев.

Кътев събра ръководителите на всички държавни служби на граничния пункт и им даде срок до четвъртък да представят предложения за освежаването и ремонтирането на пункта. Още преди да ги чуе, областният управител предварително определи едномесечен срок за изпълнение на предложенията.

Освен необходимата бройка кошчета и пепелници, Кътев предварително обяви, че най-добрият вариант е да бъдат разрушени нестабилните постройки и отново да бъдат построени ключовите сгради на контролно-пропускателния пункт на границата на България със Сърбия. Има ли ги и от кое перо на бюджета ще се вземат необходимите средства за това, областният управител не уточни.

По-късно, пред Дарик радио Олимпи Кътев призна, че за момента пари няма.

Всеки, който не си свърши работата, ще бъде уволнен, се закани Кътев, който символично се появи на Калотина с туристическа палатка с намерението да убеди журналистите в сериозността на визитата.

От дейността си като областен управител досега Олимпи Кътев придоби известност най-вече с връщането на царските имоти в Рила и с всеотдайното си включване в частния проект "Супер Боровец", заради който бе принуден да се откаже от отворилото му се депутатско място в групата на НДСВ.

С днешната си PR-акция областният управител, който съвсем скоро заедно с колегите си ще получат правомощията да отговарят за инфраструктурата на ГКПП-та, всъщност показа липсата на ефект от обявените преди месеци от правителството пакет от мерки за модернизирането на граничните пунктове.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?