Олимпийската шампионка Стойка Кръстева спира да се боксира

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева спира да се боксира

Олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева слага край на състезателната си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства, реши да се отдаде на треньорството.

"Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си", коментира решението си Стойка Кръстева, цитирана от БНР.

35-годишната шампионка вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб Локомотив (София) и спортното училище "Неофит Рилски" в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев ще продължат работата си там.

Единствената олимпийска шампионка на България в женския бокс веднъж обяви край на кариерата си през 2018 г., след като спечели сребро от световното първенство. Само година и няколко месеца по-късно обаче отново сложи боксовите ръкавици.

Този август тя спечели безапелационно златен медал на летните олимпийски игри в Токио.

Споделяне

Още от Спорт