Олимпийският шампион Гълъбин Боевски задържан с 9 килограма кокаин в Бразилия

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски задържан с 9 килограма кокаин в Бразилия

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести през 2000 г. и бивш общински съветник от ГЕРБ в София Гълъбин Боевски е арестуван в Бразилия с девет килограма кокаин. Говорителят на Външно министерство Весела Чернева съобщи в сряда вечерта, че бразилските власти са уведомили българската страна, че Боевски е задържан с обвинение за трафик на наркотици.

От Федералната полиция в столицата Бразилия са потвърдили за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник на летище "Гарульос".

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание затвор до 15 години.

През 2007 година Боевски е избран за общински съветник в София от листата на ГЕРБ, но през април 2008 г. бе принуден да подаде оставка, след като синът му Пол пострада при инцидент след игра с газов пистолет, който лично внесъл в 18 СОУ "Уилям Гладстон" в София. Гълъбин Боевски бе председател на Комисията по младежта и спорта в Столичния общински съвет.

Боевски е собственик на фитнес клубове в София, а бизнесът му включва внос на хранителни добавки, продукти за възстановяване и отслабване.

От ГЕРБ разпространиха съобщение, според което Боевски не е член на партията от 2008 г. и по никакъв начин не е работил за нея след това.

Споделяне

Още по темата

Още от България