Омбудсманът призова столичното парно да оправя улиците след ремонтите си

Омбудсманът призова столичното парно да оправя улиците след ремонтите си

Общинската "Топлофикация София" да възстановява улиците след като приключи ремонтите на топлопреносната си мрежа, призова националният омбудсман Диана Ковачева в препоръка до шефа на дружеството Александър Александров.

Конкретният повод е недоволството на жителите на столичния квартал "Дървеница", където над три месеца вървят ремонтите на парното и стоят непокрити или частично зарити изкопи, разбити са асфалтова настилка и тротоари, унищожени са зелени площи и детски площадки. На места пък частично новия асфалт е неравен и под нивото на останалата част на улицата. Край детска градина в квартала пък изкопите пък са запълнени, но не и асфалтирани.

"Гражданите са притеснени от факта, че на обектите не се работи всекидневно и настояват за по-добра организация на възстановителните дейности, включително - активна комуникация с жителите на района", посочва Ковачева.

Тя допълва, че хора от бл. 35 в квартала питат защо 40-годишното отклонение на топлопровода към тяхната сграда не е подменено в рамките на сегашния ремонт, докато за съседни сгради това е направено. "Те също са били лишени от топла вода повече от два месеца, но за тях остава опасността от аварии по старото отклонение", посочва общественият защитник.

Тя иска дружеството да даде ясен график за възстановяване на повредената инфраструктура и припомня, че засегнатите от проточилите си ремонти имат право на обезщетение заради това, че са били лишени от топла вода за толкова дълго време.

Споделяне

Още от България