Онкоболната Теодора Маджарова се прибра в България

Онкоболната Теодора Маджарова се прибра в България

Онкоболната Теодора Маджарова, чието състояние се влоши по време на алтернативно лечение в Бразилия, се е прибрала в България. След 27-часово пътуване жената вече е настанена в спешното отделение на столична болница.

Късно снощи Теодора е пристигнала на летището в Истанбул с полет от Бразилия и лекарският екип, пътувал с нея, е преценил, че състоянието ѝ е стабилно, което позволява пътуването до София да се осъществи веднага, съобщават от генералното ни консулство в Истанбул.

За осигуряване на най-бързото транспортиране на българката до София бе създаден санитарен коридор.

В момента тя е настанена в болница "Токуда", в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и е под грижите на водещите специалисти по интензивна терапия, медицинска онкология, неврохирургия, образна диагностика и клинична лаборатория.

"Обективното ѝ състояние е тежко, в следствие на основното ѝ онкологично заболяване, върху което влияние е оказало и продължителното пътуване. Усилията на медицинските екипи са насочени към стабилизиране на жизнените функции и недопускане на болка и страдание", съобщиха от лечебното заведение.

32-годишната Теодора Маджарова заминава в края на март за Бразилия, за да търси последен шанс за изцеление при лечителя Жоао де Деус, след като преди две години е била диагностицирана с рак на гърдата и конвенционалните методи не са дали резултат. За заминаването срещу 3000 лева посредничи "медиумът" Кармен Лазарова, за която проверка на здравните власти установи, че неправомерно упражнява неконвенционални лечебни методи, за което ще бъде глобена с до 10 000 лева.

Състоянието на Теодора се влошава след пристигането ѝ в Бразилия, а семейството започва да търси варианти за прибирането ѝ в България. Полетът до тук бе рискован и за транспортирането на Теодора със специален самолет до България беше необходима голяма сума, за което семейството ѝ разкри банкова сметка и започна да събира пари. Миналия понеделник стана ясно, че са набрани 30 хил. евро, които ще са достатъчни за връщането на Теодора, а Министерството на външните работи се ангажира да съдейства за прибирането ѝ.

Споделяне

Още по темата

Още от България