Онлайн форумът BG-Mamma с нов мажоритарен собственик

Любен Белов. Снимка: dnevnik.bg

Най-популярният сред майките интернет форум "БГ Мама" има нов мажоритарен собственик, съобщиха от компанията "НЕГ.БГ", собственик на сайта BG-Mamma. Фирмата вече се контролира от Любен Белов, който е един от най-успешните предприемачи и пионери на българския онлайн сектор и управляващ съдружник на фонда за рисково финансиране LAUNCHub.

Новият мажоритарен собственик на "БГ Мама" има близо 20-годишен опит в интернет пространството в България и в бранша е познат като основател и управляващ на онлайн медията НетИнфо. Той я продава през 2008 г. и започва да инвестира в иновативни екипи и продукти в дигиталния сектор в България и в чужбина и днес има лични инвестиции в повече от 20 развиващи се компании.

Белов влезе в "БГ Мама" през 2011 г., придобивайки 49 на сто от акциите на "НЕГ.БГ" като стратегически инвеститор и представител на "Иновейтив Медиа" АД. Сега той купува дял на досегашния мажоритарен собственик Иван Николов, който от своя страна влезе в "БГ Мама" през 2008 г.

Иван Николов се насочва към нови предизвикателства, а в следващите две седмици трябва да осигури плавно и гладко предаване на оперативната дейност на компанията.

Цената на сделката не е ясна, както и точната собственост на капитала, промените все още не са публикувани в Търговския регистър.

Инвестиционният и стратегическият опит на Любен Белов в интернет сферата ще бъдат от съществено значение за следващия етап в развитието на онлайн форума "БГ Мама" и ще е ключов за позиционирането на платформата като водеща и модерна социална медия, посочват от "НЕГ.БГ" АД.

За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор е избрана Марина Кузманова. Тя ще заема поста до назначаване на ново ръководство.

Марина Кузманова и съпругът ѝ Юлиан Кузманов създадоха сайта през 2002 г. Плановете им са да запазят и да разширят своята роля в развитието на сайта, като ще продължат да разчитат на първоначалния фокус, който са поставили – да бъде главен източник на информация и споделяне на опит по теми, свързани с майчинството и отглеждането на деца, като няма да бъдат пренебрегнати и останалите теми, които вълнуват потребителите.

"Екипът на оперативно ниво се запазва в същия състав и за потребителите, клиентите и контрагентите на "БГ Мама" и НЕГ.БГ няма да има промени, свързани с нормалната работа на сайта, включително и в лицата за контакт, с които са работили досега", заявява Марина Кузманова в официалното съобщение.

"БГ Мама" е най-голямото българско онлайн общество, като по данни на компанията има над 875 хил. уникални потребители всеки месец, като достига до над 20% от интернет аудиторията у нас. Сайтът генерира повече от 22 млн. импресии месечно. Потребителите на платформата прекарват средно по 44 минути в сайта. Форумът има над 300 хил. регистрирани потребители, които са създали над 550 хил. теми и са публикували над 30 млн. мнения.

Любен Белов ще продължи и останалите си дейности, свързани с LAUNCHub и инвестирането в иновативни идеи и компании. До момента фондът вече има над 55 инвестиции, а самият Белов има и лични инвестиции в над 20 компании.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?