Опашки на парижкото летище "Шарл де Гол" заради протест на полицаите

Опашки на парижкото летище "Шарл де Гол" заради протест на полицаите

Френските полицаи, протестиращи срещу прекалено голямото натоварване и хилядите неизплатени часове извънреден труд, бавят днес нарочно паспортните проверки на поне един от терминалите на парижкото летище "Шарл де Гол", съобщи Асошиейтед прес. Това доведе до образуване на дълги опашки от чакащи пътници на най-голямото летище във Франция.

Полицейската префектура на летището съобщи, че от днешната протестна акция към момента е засегнат само Терминал 1 на аерогарата, а забавянето на проверките на пътници на другите два терминала се дължи на големия брой пасажери.

Полицейският синдикат "Алианс" беше призовал за протест на полицейските служители в цяла Франция за днес, изразяващ се в това те да извършват само най-неотложната дейност. Това става на фона на преговори с министерството на вътрешните работи за изплащане на компенсации след неколкоседмичната охрана на протестите на "жълтите жилетки".

Към това се прибавя и кървавото нападение от миналата седмица в района на коледния базар в Страсбург, довело до засилено полицейско наблюдение в цяла Франция, отбелязва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?